آیا بعد از نفت نوبت منفی شدن قیمت گاز می گردد؟

به گزارش وبلاگ عکسفا، به نظر می رسد بازیگران عظیم بازار گاز طبیعی در آستانه دچار شدن به سرنوشت مشابه بازار نفت هستند که در آن جنگ برای تصاحب سهم بیشتر و افت تقاضا بر اثر قرنطینه، باعث بهم خوردن توازن میان عرضه و تقاضا و منفی شدن ماه گذشته قیمت نفت آمریکا شد.

آیا بعد از نفت نوبت منفی شدن قیمت گاز می گردد؟

به گزارش گروه مالی وبلاگ عکسفا، قیمت نفت تحت تاثیر شروع بهبود تدریجی تقاضا پس از کاهش محدودیتهای قرنطینه مقابله با شیوع ویروس کرونا در اقتصادهای عظیم دنیا و شروع اجرای کاهش فراوری گروه اوپک پلاس، شرکتهای نفتی بین المللی، فراوریکنندگان نفت شیل آمریکا و سایر فراوریکنندگان، بهبود قابل ملاحظه ای پیدا نموده است. با این حال این صنعت هنوز از محدوده خطر خارج نشده است.

در حالی که بسیاری از فعالان و ناظران بازار نفت اکنون بر این باورند که منفی شدن قیمت نفت به این زودی بعید است اتفاق بیافتد اما کمیسیون تجارت معاملات آینده کالای آمریکا (CFTC) به کارگزاران، بازارهای بورس و مراکز ترخیص کالا درباره احتمال وقوع چنین رویدادی هشدار داده است.

بازارهای گاز طبیعی در معرض ریسک طی کردن راستا مشابه بازارهای نفت قرار دارند.

قطر که عظیمترین فراوریکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در دنیا است، تحت تاثیر تقاضای ضعیف و اشباع مخازن ممکن است بزودی ناچار گردد فراوریش را کاهش دهد در غیر این صورت با کاهش قیمتها روبرو خواهد شد و در موقعیتی گرفتار می گردد که باید برای سهم بازار با فراوریکنندگانی نظیر استرالیا، آمریکا، روسیه و نروژ مبارزه کند.

پیشنهاد باخت-باخت

هر کدام از این دو حالت، پیشنهاد باخت-باخت برای قطر است اما گزینه دوم برای بازار LNG به خصوص صادرکنندگان آمریکایی مخاطرات بیشتری خواهد داشت.

قطر صادرات LNG به شمال غربی اروپا را در فوریه پس از این شروع کرد که پاندمی ویروس کرونا بیشتر بازارهای آسیایی را فراگرفت و تقاضای آنها را فلج کرد. با این حال مدت زیادی طول نکشید که اروپا نیز با این بحران سلامتی روبرو شد و تقاضای این منطقه در آوریل به شدت کاهش یافت. این فراوریکننده منطقه خلیج فارس ناچار شده است محموله های LNG مازاد احتیاج خود را در مخازنی نگهداری کند که شرکت قطر پترولیوم در پایانه واردات زیبروگ بلژیک دارد.

اما درست مانند صنعت نفت، مخازن LNG هم به سرعت پر شده اند و در حال حاضر 17 ابرنفتکش LNG در سواحل این امیرنشین متوقف مانده اند که برای این وقت از سال غیرمعمول به نظر می رسد. بعلاوه نگهداری LNG در مخازن گرانتر است و بنابراین گزینه کوتاه مدتی نسبت به ذخیره کردن نفت خام محسوب می گردد.

هزینه های فراوری LNG قطر به خصوص در تاسیسات راس لفان بسیار اندک است و ممکن است این کشور وسوسه گردد با کاهش قیمتها، بازار را جذب کند. اما چنین مانوری رکود بازار را طولانیتر خواهد نمود و همان طور که در قضیه عربستان سعودی و روسیه مشاهده شد، اقدام کوته بینانه ای خواهد بود. کاهش فراوری هم به همان اندازه برای قطر که مجبور شد صادراتش را در مارس به دلیل فروپاشی قیمتها نسبت به فوریه کمتر کند، سخت خواهد بود. قطر به همراه استرالیا و آمریکا که دو غول دیگر بازار LNG هستند، نرخ استفاده حدود 100 درصدی را در طول این اوضاع سخت حفظ نموده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، قطر در ژانویه سال 2019 با هدف متمرکز شدن روی بازار دنیای LNG از عضویت اوپک خارج شد و اگرچه عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) است اما این سازمان مانند اوپک در مشخص سیاست فراوری نقش ندارد و معمولا ترجیح می دهد دخالت مستقیم نداشته باشد. اما حتی کاهش چشمگیر فراوری در مقطع فعلی ممکن است قیمتهای گاز طبیعی را در آینده نزدیک نجات ندهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "آیا بعد از نفت نوبت منفی شدن قیمت گاز می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بعد از نفت نوبت منفی شدن قیمت گاز می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید